De laatste dag van het jaar is aangebroken. Tijd om even terug te blikken naar het afgelopen jaar en hier dankbaar voor te zijn.

Voorheen vond ik dat niet zo belangrijk en was ik liever bezig met wat de toekomst me brengt. Gewoon doorgaan. Maar door terug te blikken zie ik beter wat ik bereikt heb, wat me gelukt is en kan ik nog een keer genieten van de dingen die ik echt heb bereikt zodat ik dankbaar kan zijn. Dit is minstens zo belangrijk stellen in het stellen van doelen. Want ook in 2019 is er veel om dankbaar voor te zijn.

Ik ben dankbaar voor:

– Mijn bedrijf waardoor ik elke dag vanuit mijn passie met mijn hart mag werken!
– Dat er zoveel mensen zijn die mij hun verhaal vertellen waar ik naar mag luisteren en waarmee ik mag helpen hun innerlijke kracht weer omhoog te halen.
– Dankbaar dat de jongste cliënt die ik dit jaar geholpen had 6 weken was en de oudste 70 jaar! Je bent nooit te jong of te oud om te groeien.
– Ik dankzij jullie €300,- gedoneerd heb aan het KIKA kankerfonds omdat ik het bedrag van mijn intakes aan hen doneer.
– Dat ik het diploma Pre-perninataal therapeut heb behaald maar nog belangrijker de lessen die ik over mezelf hierin heb mogen doorlopen.
– Mijn eerste congres waarin de introductie heb mogen doen over mijn boek over tweelingverlies dat volop in ontwikkeling is.
– De fijne samenwerkingen die ik afgesloten heb en de mooie samenwerkingen die opgestart zijn die in 2020 nog meer vorm gaan krijgen.
– Mijn ontbijtclub waar ik eens per twee weken geïnspireerd wordt als ondernemer maar vooral ook als mens.
– Mijn super collega en maatje Bliss die met zijn vrolijkheid en enthousiasme menig hart veroverd en openstelt.

Maar ook op persoonlijk gebied is er genoeg om dankbaar voor te zijn.
– Mijn zoon Milan, de boekenwurm, die doet waar hij blij van word en echt durft te kiezen wat bij hem past ongeacht wat anderen denken
– Mijn dochter Indi, die de peuterspeelzaal verruilde voor de basisschool en hoe intens ze gegroeid is op alle fronten.
– Mijn man, mijn maatje met wie ik het afgelopen jaar flink gestruggelt heb maar waarin we door hard werk en veel liefde toch samen een stap vooruit maken.
– Ons fijne huis dat na de verbouwing echt voelt als thuis.
– De leuke uitstapjes en vakanties die ik met mijn gezin kan maken
– Mijn lieve ouders die me door dik en dun steunen.
– Mijn fijne vriendinnen waar ik mezelf mag zijn, dingen kan bespreken maar vooral veel lol mee kan maken.
– De heerlijke yogalessen van Daisy die mij weer bewust maken van mijn lijf en wat dit nodig heeft.
– De les dat je door niets doen ook intens gelukkig kan zijn, dankzij de stilteweekenden.
– Mijn terug gevonden liefde voor basketbal.

En zo ben ik vast nog iets vergeten maar zie je al snel dat de genoeg is om dankbaar voor te zijn. En wat word ik toch warm van binnen als ik dit zo opschrijf. En wat een rijk mens ben ik toch.

Hoe zit dat met jou? Waar ben jij dankbaar voor in 2019? Ik wil je uitdagen om net als mij dat eens op te schrijven en eens te voelde hoe dankbaar jij bent voor alles wat je WEL hebt. Want ook al denk je dat het misschien niet zo’n mooi jaar was je zult verrast zijn.