voorstellen

Pascalle Hendriks de Leeuw

Mijn naam is Pascalle Hendriks- de Leeuw. Ik ben een spontane, energieke vrouw/echtgenote/moeder die levenslustig in het leven staat. Ik ben altijd erg in mensen geïnteresseerd geweest. Als klein meisje was ik al nieuwsgierig naar alles om me heen. Ik stond open voor iedereen en luisterde aandachtig naar wat mensen me vertelde en vond het heerlijk om me zo te verbinden. Een studiekeuze in de hulpverlening was dus ook geen verwonderlijke keuze. (zie linked-in voor uitgebreid profiel)

Echter heeft dit open staan voor de wereld soms ook een minder fijne kant. Als je niet goed in verbinding staat met jezelf word je snel overspoelt door gevoelens en emoties die je niet kunt plaatsen. Ik voelde van alles wat niet van mij was. De spanning loopt dan hoog op, je kunt moeilijk ontspannen en blijft piekeren. Hierdoor vliegen de emoties alle kanten op en kun je jouw grenzen moeilijker aangeven. Zo dus ook bij mij. Ik schoot door in perfectionisme, bleef mezelf alleen maar uitdagen, legde de lat veel te hoog en was niet tevreden. Mijn schatkist schoot op slot, ik was moe en voelde me kwetsbaar en vond mijn gevoeligheid maar lastig en stom.

Door de jaren heen heb ik geleerd hoe ik deze ‘kwetsbaarheid’ tot kracht kan maken. Hoe ik vanuit verbinding met mezelf, meer in balans kon blijven en vanuit daar de verbinding met anderen en de wereld aan kon gaan. Ik richtte mijn aandacht naar binnen, leerde onderscheiden wat van mij was en wat ik ‘extra’ meedroeg. Kon me losmaken van deze ballast en patronen waardoor ik mijn kwaliteiten weer kon gebruiken.
Toen ik moeder werd, kwam hier nog een uitdaging bij. Ik heb twee gevoelige temperamentvolle kids (2013&2015) en zij spiegelen mij feilloos. Ik word als moeder vaak genoeg op de proef gesteld om de verbinding met mezelf te behouden en te voelen wat er echt in mij leeft. De strijd die ik bij mijn kinderen zie, kan ik beter begrijpen en begeleiden. Het is niet altijd even makkelijk, maar ik voel me in ieder geval niet meer machteloos. Door in verbinding met mezelf te blijven, te voelen en blijven dragen wat van mij is, kan ik hen zo ondersteunen dat zij vanuit vertrouwen kunnen opgroeien tot wie zij in potentie zijn. En dat gun ik jou en jouw kinderen ook! 

Wilmie Hermans

Ik ben Wilmie, getrouwd en moeder van 2 mooie zonen in de puberleeftijd. Zelf heb ik in mijn jeugd veel ups en downs meegemaakt. Toen ik zelf een puber was, is mijn vader op jonge leeftijd overleden en ben ik voor een langere periode lichamelijk erg ziek geweest. Dit had veel impact op mij. Ik bemerkte dat ik twee keuzes had. Ik kan het zo laten of ik kan er mee aan de slag gaan. Ik ben er mee aan de slag gegaan en ik heb er heel veel van geleerd. Er zijn vaak meerdere wegen die naar Rome leiden. Soms zit je verstrikt in 1 weg en zie je de anderen niet meer. Dat is begrijpelijk want je hebt dingen ook op een bepaalde manier geleerd door ervaringen die je opgedaan hebt om ze op te lossen.

Uiteindelijk ben ik de zorg in gegaan en heb hier veel gehoord, gezien en meegemaakt. Mensen hebben zoveel te vertellen en ik vind het geweldig om met ze in gesprek te gaan. De traan en de lach hebben impact. Je wilt ze op dat moment verder helpen, maar dat lukt niet altijd, je moet verder met je dagelijkse werk. Als ik wel tijd had, dan ging ik er ook rustig voor zitten om met ze in gesprek te gaan.  Uiteindelijk ben ik me gaan specialiseren als therapeut, zodat ik ook echt het gesprek aan kon gaan. 

Ik zeg vaak: “iedereen draagt een rugzak, maar jij kunt beslissen hoe je hem draagt.” Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kwaliteiten in zich heeft om met hindernissen aan de slag te gaan. Soms liggen de kwaliteiten wat verder verstopt of wist je niet dat je ze in je had. 

Ik gun jou dat die rugzak lichter gaat worden. Dat je bemerkt dat je meer in je hebt dan je verwacht. Als je dan terugblikt dat je kunt zeggen hier heb ik veel van geleerd. Ik mijn werkwijze pas mij aan hoe jij je weg wilt bewandelen door het te ervaren, te doen en te voelen. Zo kan ik jou het beste kan helpen op de weg die jij loopt.

Wil je meer over mij weten kijk dan ook op  www.jezelfvoorop.nl

Bliss

Mijn naam is Bliss. Ik ben een mini labradoodle geboren op 3 juni 2017. Ik help mijn baasje Pascalle soms mee in de praktijk. Ik ben een gevoelig, enthousiast, vriendelijke hondje dat echt van mensen houdt. Ik voel goed aan wat jij nodig hebt en spiegel soms wat er in jou speelt.  Ik lig meestal lekker in mijn mand met de deken in mijn mond, of kan op jouw schoot knuffelen als ik zin heb en jij dit ook fijn vindt. 

Natuurlijk ben ik ook wel eens thuis, dus je ziet me vast niet iedere keer. De eerste keer dat jij komt, ben ik er niet. Dan kun je rustig aan mijn baasje aangeven of je het wel fijn vindt dat ik erbij ben de volgende keer. Dus wie weet, tot ziens!

Pascalle weet je kind helemaal op gerust te stellen en op de juiste manier te benaderen. Waarbij onze zoon in het begin totaal niet wilde gaan en allerlei smoesjes had en niets zei tegen Pascalle, ging hij 2de keer met plezier, vertelde honderduit en gaf zelfs aan dat hij toch echt meer sessies nodig had dan we hadden ingepland. Hopelijk heeft hij nu genoeg handvatten meegekregen voor de middelbare school op goed voor zichzelf op te komen en de lat niet altijd zo hoog te leggen. Pascalle, dank hiervoor!

Ouders van Luuk (12 jaar)